onsdag 28 oktober 2015

Söta spöken


För exakt fem år sedan lade jag ut ett inlägg med marängspöken. Och nu gör jag det igen!! De är ju fortfarande så oemotståndliga. Och försvinnande goda...
 
Även denna gång kallvispade jag marängerna (= fransk maräng). Då blir marängerna porösa och luftiga. En kan även vispa dem över vattenbad (= schweizisk maräng), då blir de mer kompakta.

Du behöver:
150 g rumstempererad äggvita (ca 4 stycken)
300 g strösocker
En nypa salt

Till dekoration:
Mörk choklad

Gör så här:
Vispa ingredienserna hårt och länge (typ 15 minuter).
Spritsa spöken.
Skjutsa in dem i ugnen på 90 graders värme i ca 3 timmar.
Öppna gärna ugnen ibland för att släppa ut fukt.
Låt dem gärna ligga kvar och torka i eftervärmen över natten.

Plutta på smält choklad till ögon när de svalnat.

Inga kommentarer: