måndag 12 augusti 2013

Piratens öde ö


På Kapten Kroks Kafé kunde man lägga sina skattkisteslantar på en (eller varför inte två?!) öde ö. Det är en frozen cheesecake som man kan göra långt i förväg och bara sticka in "palmbladen" när det är dags för servering. Det blir både roligt och gudomligt gott (släng dit några hallon vid sidan om så blir det  ä n n u  godare) och som om inte det vore nog så tycker jag det blev vackert också!
 
Du behöver:
4 ägg
1½ dl strösocker
Skalet från en citron
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
200 g digestivekex
Rullrån med choklad
Citronmeliss
 
Gör så här:
Vispa äggulor, socker och rivet citronskal poröst. Rör ner philadelphiaosten.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
Krossa digestivekexen och placera ungefär hälften längst ner i portionsglasen. Klicka i smeten i glasen och häll kex överst på ön som sand. Knacka formarna lite lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. 
Stick ner ett helt eller ett halvt rullrån i varje glas. Om rånen är fyllda med choklad, gör ett hål i toppen på varje med en tandpetare eller liknande.
Ställ in i frysen och låt stå i minst 3 timmar. När du sen tar ut dem, låt de gärna stå en stund i rumstemperatur så de blir lite halvfrysta.
Sätt i en kvist citronmeliss i varje rån och servera.

Inga kommentarer: