fredag 4 november 2011

Lemon curd

I eftermiddag ska vi ha afternoon tea-knytis med släkten. Jag tyckte det var ett strålande tillfälle att prova att göra lemon curd till sconesen. När man väl har rivit citronskalet var det inte så farligt krångligt. Den ska hålla sig ungefär en vecka i kylen.

Du behöver:
2 citroner
3 ägg
2 dl socker
50-75 g smör

Gör så här:
  • Tvätta och borsta citronerna ordentligt
  • Riv skalet och pressa sedan ur saften
  • Vispa ägg och socker i en skål som tål värme
  • Tillsätt de rivna skalen och citronsaften
  • Sätt skålen i ett vattenbad och vispa tills krämen tjocknat
  • Ta bort skålen från värmen och rör ner smöret
  • Låt krämen svalna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur länge håller den och hur ska den förvaras?

Ellinor sa...

Förvara den i kylskåp. Vi åt upp den direkt så jag vet tyvärr inte hur länge den håller. Jag skulle gissa en vecka, men smaka för säkerhets skull! Lycka till!
/Ellinor